Головна » 2013 » Березень » 25 » Топ-10 найбільш дивних футбольних стадіонів у світі
16:04
Топ-10 найбільш дивних футбольних стадіонів у світі
Стадіони один із невідємних частин футболу.Найсучасніші стадіони - це не тільки спортивні споруди, а й цілі комплекси з власними автостоянками, офісними приміщеннями, музеями, ресторанами та розважальними закладами для відвідувачів.

На деяких стадіонах спеціальні механізми дозволяють складати й розкладати дах і накриття, регулювати позицію трибун, наближати, віддаляти і, навіть, складати окремі трибуни, керувати газоном і т. д. Окрім спортивних подій на стадіонах можуть відбуватися урочисті церемонії, концерти та інші масові заходи.

В даному рейтингу,який я вам пропоную,багато з цього переліку немає.Чому? Дивіться самі....

10. Eidi Stadium. Фарерські острови

                  

Футболісти клубу "Стреймур" фарерської прем'єр-ліги не можуть похапатися багатотисячною армією прихильників. Та зате під час матчів їх погляду відкривається приголомшливий океанський вид. Вірніше, відкривався, тому що деякий час назад стадіон втратив ліцензію UEFA. Втім, це не заважає йому бути в нашому списку.

9. Igralište Batarija. Хорватія.

                       

Цей стадіон дивує тим, що розташований. між двома пам'ятниками середньовічної(!) культури : вежею святого Марка і Камерленго, справжнісінькою фортецею, що веде свою історію з XV століття.

8. Cathkin Park. Шотландія.

                    

Справжній артефакт футбольної історії розташовується в одному з парків Глазго. Зявився аж в 1884 році, стадіон вірою і правдою служив майже 80 років, поки не пішов на заслужену пенсію. Відмітимо, що тут в 1902 році проводився перший і поки що останній розіграш кубку британської ліги, а зараз на цьому майданчику проводить свої матчі любительський клуб Хампден.

7. Fujieda City Stadium. Японія.

                     

Дуже мальовнича арена, розташована в країні з найвищою щільністю населення у світі.

6. Alesund Stadium. Норвегія.

  

На цьому стадіоні звичних для футбольного стадіону трибун з кріслами немає, але уболівальникам, судячи з фото, це аж ніяк не заважає хворіти за рідний "Олесунд".

5. Cocodrilos Sports Park. Венесуела.

                 

У буквальному розумінні врізаний в скелю тридцатитисячник столиці Венесуели.

4. Stadion Gospin Dolac. Хорватія.

                  

Хорватія в нашому списку явно відрізнилася, тому як представлена ще одним приголомшливим стадіоном. На відміну від місткості, Gospin Dolac може похвалитися бекграундом у вигляді лісу, озера і скель.

3. Estadio Municipal de Braga. Португалія.

                   

Якщо хтось думає, що зараз стадіони будуються виключно з оглядкою на місткість і без особливої родзинки, то він явно не бачив центральний стадіон міста Браги, що з'явився в якраз до Евро- 2004. Estadio Municipal de Braga успішно поєднує в собі як і місткість, так і красу тутешніх ландшафтів.

2. Mmabatho Stadium. ЮАР.

          

Відносна новобудова, відбудована до останнього минулого чемпіонату світу. Зроблений повністю із сталі архітектурно химерний і від цього не менш елегантно виглядаючий стадіон.

1. Marina Bay. Сінгапур.

                   

Мабуть, найкрасивіший і самий незвичайний зі списку. Розташовується посеред води і є сусідами з найбільшим у світі колесом огляду і єдиною нічною трасою Формули 1.

Категорія: Спорт | Переглядів: 1035 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: