Головна » 2013 » Березень » 13 » "Шальке" - "Галатасарай" - 2:3.
01:35
"Шальке" - "Галатасарай" - 2:3.
Рахунок у матчі відкрив Роман Нойштедтер, який ледь не став українським збірником. Проте, ймовірно, його травма і швидка заміна у перерві попсували тактичний задум "гірникам".

Знамениті новачки стамбульського гранда таки допомогли команді Фатіха Теріма пройти до наступного раунду змагань. Снейдер відав кілька класних пасів і ударів, однак, склалось враження, що спроможний Веслі таки на більше. Тоді як претензій до Вожака Дідьє не може бути. Він першим потягнув команду за собою. Та двох моментів для голу івуарійцю не вистачило - одного разу снаряд просвистів у сантиметрах від дальньої стійки, а потім класний сейв видав Тімо Хільдебранд.

Тренер німецьких "гірників" пообіцяв не притискатися до власних воріт, а прагнути будь-що забити самим, адже й справді, атакувальна лінія турків вражає і своїми іменами (Дрогба, Снейдер та Бурак Їлмаз), і своєю грою. Щоправда в останньому поєдинку турецької першості вони дружно не вразили (поразка 0:1) - івуарійський вожак, зокрема, не реалізував одинадцятиметровий. І німці першими й забили. Це наш (таки наш, що не кажіть, забудемо про німецьке громадянство) Роман Нойштедтер виявився найспритнішим на добиванні.

А потім настала черга проявляти волю туркам. Екс-гравець "Шальке", Хаміт Алтинтоп, який наколотив 8 голів за понад 110 матчів у складі "гірників", за чарівною траєкторією відправив м'яча у дальній кут, де круглий ще й встиг поцілувати стійку. Минуло лише 5 хвилин, як Бурак Їлмаз зрівнявся з Крішітану Роналду за голами в поточній кампанії Ліги чемпіонів. Запалена у центрі поля свіча після обопільного підкату гравців суперників вивела турецького форварда віч-на-віч з Хільдебрандом, якого було красиво перекинуто.

Крім голу, Бурак міг в другій половині знімати всі питання, та воротар уже не дозволив. Після того, як Бастос зрівняв рахунок після масованої атаки "Шальке", в якій було і влучання у поперечину, і холоднокровно розіграна перевага, Дрогба виводив на чудову позицію Амбрабата, але знову молодець Хільдебранд. "Галатасарай" дещо підсів, але емоційних та фізичних сил у "Шальке" також забракло - моментів команда Єнса Келлера створила, мов кіт наплакав.

Цікавою була статистика "Шальке" в домашніх зустрічах єврокубків. З початку сезону 2010/11 "кобальтові" у 16-ти поєдинках виграли 11 разів, лише двічі поступившись. Однак "Галатасараю" могло вистачити і результативної нічиєї сьогодні, адже зустріч у Стамбулі закінчилась з рахунком 1:1. Та "кобальтові", які ще жодного разу до сьогодні не поступались турецьким командам у рідних стінах, пішли вперед величезними силами на фінальний стандарт, з чого і скористався Умут Булут, який з другої спроби переграв голкіпера господарів та покотив у порожні ворота.

"Шальке" вперше програв у цьогорічній єврокампанії, тож без цієї гіркоти залишились лише "Ювентус" та "Борусія". Відтак, Бурак Їлмаз, Дрогба, Снейдер, Алтинтоп, Феліпе Мело на чолі з Фатіком Терімом абсолютно заслужено пробились до чвертьфіналу.

Про всі перипетії матчу, який, як і обіцяв, став меганапруженим,  а також достатньо видовищним Вам у найкращих подробицях розповість онлайн-трансляція "Шальке" - "Галатасарай".

Тарас Котів, Футбол24

"Шальке" - "Галатасарай". 2:3 (1:2)

Голи: Нойштедтер, 17, Бастос, 63 - Алтинтоп, 37, Бурак Їлмаз, 42, Умут Булут, 90+5

Попередження: Хьогер, 14, Коласінач, 90+4 - Дрогба, 85

Категорія: Спорт | Переглядів: 492 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: