Головна » 2013 » Березень » 6 » Роналду і Нані витягують щасливий квиток у чвертьфінал. "МЮ" - "Реал" - 1:2.
02:37
Роналду і Нані витягують щасливий квиток у чвертьфінал. "МЮ" - "Реал" - 1:2.
Раян Ґіґґз провів свій 1000-й матч у футболці "Манчестер Юнайтед", а Кріштіану повернувся туди, де став мегазіркою сучасного футболу. У матчі-відповіді 1/8 Ліги чемпіонів сильнішим виявився "Реал". Не в останню чергу завдяки бездумним діям Луїша Нані.

У матчі на "Бернабеу" ми стали свідками двох голів головою (забивали Велбек та Роналду), після чого було чимало ударів, з якими на високому рівні справлялись воротарі двох іменитих команд - Дієго Лопес та Давід де Геа.

Обидві команди прагнуть пробитись до чвертьфіналу, тим паче, що форма в останніх матчах сприяє оптимістичним очікуванням. Однак якщо для "Реалу" після програного чемпіонату поточна кампанія в ЛЧ останній шанс для Моурінью виграти щось значуще в, ймовірно, останньому сезоні в Мадриді, то для "МЮ", який впевнено крокує до тріумфу в АПЛ, питання аж так гостро не стоїть. І в цьому, вочевидь, була перевага команди сера Алекса, адже на її плечах відчутно менший вантаж відповідальності. Для "Мадриду" це ж битва сезону, пан або пропав.

За грою і класом протистояння ми сьогодні мали побачити фактично фінал, принаймні були всі підстави на це сподіватися. "Реал" і "МЮ" провели в головному єврокубку 4 спарені зустрічі. Тричі переможець двобою згодом завойовував головний трофей. І гра в першій половині зустрічі підтвердила важливість результату. Господарі пов'язали мадридців по руках і ногах, не даючи ніякого простору Роналду та партнерам.

Після того, як травмувався ді Марія, і повного безсилля команди Моурінью здалося, що "МЮ" легко доведе матч до перемоги. Але тут втрутилась щаслива доля, яка не раз сприяла португальському наставникові. Його земляк Луїш Нані вчинив жахливу помилку, що б там хто не грішив на суддю. Безжально бездумний політ прямою ногою у ребра Арбелоа (якого, до речі, невдовзі й замінили) змінив хід зустрічі. Вилучення, на яке наважився турецький рефері Чакір, по-людськи було виправданим. Так, цей момент зіпсував подальший сценарій гри, як це завжди буває з вилученнями, так, Нані, може, і не бачив, куди він летить, але ж не можна так безвідповідально грубо грати з ризиком травми для суперника у матчах такого рівня. І не бачив - далеко не завжди виправдання для гравця, такі суддівські рекомендації.

Тому всі підстави для червоної були. Як були дати бодай один пенальті за активне блокування від Серхіо Рамоса у власному штрафному (трапилось двічі). У матчі "Дніпро" - "Базель" арбітр дуже впевнено вказав після схожого епізоду на позначку на користь швейцарців, коли заважав проходу гравця атаки Роман Зозуля. Турецький суддя пенальті не побачив, тому й не призначив.

Натомість Модріч та Роналду за 3 хвилини перевернули хід протистояння на користь "Мадриду". Класний голасо Луки, який згадав свої англійське минуле, а також блискуче розіграна комбінація, яку замкнув у падінні Кріштіану - два украй своєчасних голи, коли "МЮ" перебудовував свою гру після вилучення. Не забий мадридці тоді, ми би ще побачили напружену кінцівку. Але "королі" відчули запах крові та використали чи не єдиний відрізок у матчі, коли вони дійсно переважали. У кінці гри було ще кілька сейвів Дієго Лопеса та Давіда де Геа, які знову зіграли на пристойному рівні, але підсумку зустріч це не змінили.

"МЮ" не був грішим за "Реал" по грі, однак індивідуальні дії Модріча та Роналду (своє взяття воріт він чемно не святкував, піднявши руки вгору, ніби перепрошуючи за свої дії), а також значна доля везіння вирішили долю двобою двох фаворитів Ліги чемпіонів.

Категорія: Спорт | Переглядів: 680 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: