Головна » 2013 » Травень » 1 » "Реал" - "Боруссія" 2:0 (3:4)
00:55
"Реал" - "Боруссія" 2:0 (3:4)
Двічі забивши в кінцівці, "Реал" ледь не зробив неможливе, але в підсумку програв у півфіналі втретє поспіль.

Период слишком позднего возрождения

З четвертої спроби "Реал" таки обіграв "Боруссію" у цьому сезоні, але двох голів у самій кінцівці виявилося недостатньо, щоб уникнути третього поспіль вильоту з півфіналу фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.
З самого початку мадридці понеслися вперед під потужний рев трибун "Сантьяго Бернабеу". Німці всім своїм виглядом показували, що вони нічого не бояться, поки на четвертій хвилині раптом не дали слабину. Месут Езіл вивів Гонсало Ігуаїна практично один на один з воротарем, але Роман Вайденфеллер скоротив кут обстрілу і у шпагаті відбив м'яч, не давши аргентинцеві спростити завдання "Реала".

Напруга в обороні "Боруссії" зростало з кожною хвилиною, але здебільшого господарі могли розраховувати лише на дальні удари і нескінченні кутові. Кріштіану Роналду бив з трохи більше близької дистанції, але все одно був дуже далекий від свого 51-го гола в Лізі чемпіонів. Після цього епізоду дортмундцам вдалося перевести дух і навіть організувати першу осмислену атаку, яку небезпечним ударом завершував Роберт Левандовскі. Не минуло й хвилини, як уже Вайденфеллер виручив свою команду після пострілу Роналду. Команди по-справжньому завелися!

"Реал" натиснув ще, і вже Езіл вирвався віч-на-віч з Вайденфеллером, але вирішив не ділитися м'ячем з набігався паралельним курсом Роналду, а бити сам - поруч зі штангою. Лише за дивним збігом обставин ці 15 хвилин обійшлися без голів. "Боруссія", правда, втратила Маріо Гьотце через травму, що змусила Юргена Клоппа вдатися до заміни.

Такий бажаний швидкий гол "Реал" так і не забив, і хвилини з 20-ї у Мадриді пішла гра на зустрічних курсах. Тепер вже "Боруссія" опинялася в атаці - під оглушливий свист уболівальників - нітрохи не рідше суперника. Правда, не сказати, що голкіперу Дієго Лопесу доводилося проявляти верх героїзму. Зате, відсунувши гру від своїх воріт, німцям явно вдалося збити шалений темп, заданий спочатку господарями.

Команди продовжували відчайдушно битися, не шкодуючи ні себе, ні суперника, проте заключна частина тайму пройшла без гольових моментів, а нулі на табло були на руку "Боруссії". Шанси мадридців, які програвали в півфіналі і в двох попередніх сезонах, танули на очах.

Другий тайм, як і перший, розпочався з серії кутових "Реала", але такого грому в штрафній "Боруссії" вже не було. Навпаки, забивати цілком могли гості, але м'яч звалився з ноги Левандовскі, який опинився у вигідній позиції. Хвилину по тому поляк все ж завдав потужного удару, але господарів виручила поперечина. "Реал" помітно здав - насамперед психологічно. Тим більше, що в атаці у нього продовжував чудачіть Ігуаїн, який ніяк не міг впоратися з м'ячем.

Незабаром послідувала заміна Ігуаїна, і коштувало "Реалу" заграти в атаці трохи більш усвідомлено, як тут же просто зобов'язані були забивати дортмундці. Після ювелірної передачі Марко Ройса з правого флангу Ілкай Гюндоган в упор розстрілював воротаря Лопеса, який скоїв блискучий сейв у, здавалося, абсолютно безвихідній ситуації.

Звичайно, у заключній частині матчу не обійшлося без численних атак "Реала" - по-іншому і бути не могло, але господарі все ніяк не могли потрапити в створ воріт Вайденфеллера. Ближче всіх до голу у мадридців був Кака, тоді як у "Боруссії" черговий відмінний момент не реалізував Левандовскі, який вирішив, мабуть, своєрідним способом приєднатися до Великого посту в його фінальній фазі.

На 83-й хвилині "Реалу" вдалося-таки відродити подобу інтриги - простріл Езіла замкнув змінив Ігуаїна Карім Бензема. І тут почалося! Мадридці всією своєю потужністю обрушилися на оборону "Боруссії", яка протрималася лише п'ять хвилин. Кілька разів їй пощастило, але потім Рамос не залишив Вайденфеллер жодного шансу після пасу Бензема.
Очі мадридців налилися кров'ю, і "Реал" понісся за третім голом всім складом, включаючи воротаря Лопеса, але поїзд вже поїхав ...

© UEFA.com 1998-2013. All rights reserved.



Категорія: Спорт | Переглядів: 529 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: