Головна » 2013 » Березень » 23 » Польща-Україна 1:3
02:49
Польща-Україна 1:3
Забивши два швидких голи у Варшаві, команда Михайла Фоменка добилася дуже важливою для себе перемоги.
Украинский варшавякОлег Гусев стал автором победного гола Збірна України відновила відбірковий цикл ЧС-2014, здобувши перемогу у Варшаві над поляками. Багато в чому їй посприяли швидкі голи Андрія Ярмоленка та Олега Гусєва, чиєму прикладу перед відходом на перерву пішов Роман Зозуля.
Гості приголомшили поляків стартовим натиском, вже до сьомої хвилини двічі засмутивши кіпера господарів Артура Боруца. Спочатку Ярмоленко підхопив м'яч на куті штрафного, обійшов опікуна і зряче пробив по дузі в дальній кут. Ще через одну атаку Гусєв, отримавши пас від Зозулі на вході у володіння Боруца, вразив уже кут ближній - 2:0.

Такий стартовий відрізок не вибив збірну Польщі з колії, хоча на її місці будь-яка інша команда могла б мерзнути. Надто вже агресивно включилися в цей матч українці, запропонувавши супернику жорсткий пресинг. Він-то і приніс цей несподіваний результат. Втім, до кінця залишалося ще 83 хвилини, і господарі пустилися в догонку за настільки нахабним гостем.

Прийнявши запрошення до пресингу, "кадру" надовго замкнула підопічних Михайла Фоменка на їх половині поля. Та так притиснула їх до стінки, що синьо-жовті не знали, куди голову повернути. Закрутивши свої швидкі комбінації, поляки стали створювати моменти біля воріт Андрія П'ятова, і тепер вже кіперу донецького "Шахтаря" доводилося нагадувати про свою майстерність.

На 13-й хвилині П'ятов взяв удар головою Роберта Левандовскі, звільнився від опіки Олександра Кучера. Через небагато часу Себастьян Беніш після чергового навісу з правого флангу, де феєрія дортмундська зв'язка Лукаш Піщек - Якуб Блащиковскі, в упор розстрілював воротаря українців. Той знову виявився на висоті, але гол, що називається, назрівав.

І на 18-й хвилині оборона гостей таки дала тріщину. Блащиковські розпоров на правому краю оборону гостей і віддав в район 11-метрової позначки на набігаючого Піщек. Той у дотик переправив м'яч у сітку - 2:1. "Кадра" відзначила свій перший успіх і заходилася далі тягати цеглу з оборонних побудов суперника.

Ще хвилин 15 синьо-жовті не думали ні про що, крім того, як відбити м'яч подалі від воріт П'ятова. Однак гості вистояли і в кінцівці тайму навіть стали дозволяти собі знову перетинати центр поля. А вже перед самим відходом на перерву Гусєв і Ярмоленко вивели на удар Зозулю, який на мить випередив Каміля Глика і з літа втретє вразив ворота Боруца - 3:1.

У Фоменко з'явилася можливість за час відпочинку внести корективи в дії підопічних, перш за все - в обороні. Як-не всі троє його опорних півзахисників - Тарас Степаненко, Руслан Ротань і Денис Гармаш - встигли заробити по "гірчичнику". Тим часом другу половину гості почали знову в атаках.

Ще один швидкий гол міг забити Ярмоленко, якому Боруц викинув м'яч прямо на ногу. Київський динамівець бив у порожні ворота метрів з 25, але не влучив у створ. Через пару хвилин В'ячеслав Шевчук прорвався по краю Блащиковські і Піщек, виконавши небезпечний простріл на все того ж Ярмоленка. Цього разу той просто не встиг дотягнутися до м'яча. Навіть у відчайдушному стрибку.

А на 58-й хвилині Гусєв зобов'язаний був забивати після класного перехоплення Степаненко та передачі Гармаша, однак йому не вистачило техніки. Не маючи перешкод прямо перед воротами, він намагався все зробити красиво, але запустив м'яч у "молоко". Тут же ледь не спрацювало золоте футбольне правило ... Українці позіхнули випад господарів по центру, коли Левандовскі п'ятою віддав на Людовика Обраньяк. Йому міг перешкодити тільки П'ятов, і таки завадив!

Надалі суперники ще не раз обмінювалися гольовими моментами, що, напевно, більше входило в плани збірної Польщі. Їй потрібно було розгойдувати спливали гру, тоді як гості цілком могли діяти по результату. І все-таки синьо-жовті воліли захищатися в атаці. Та й виходило у них це цілком непогано. Одна з таких комбінацій - на 79-й хвилині - обернулася ударом Ротаня і феноменальним сейвом Боруца.

Але і 3:1 Україні вистачило для перемоги, яка значно поліпшила перспективи синьо-жовтих у відборі ЧС-2014. У вівторок їм належить приймати в Одесі команду Молдови.
 
© UEFA.com 1998-2013. All rights reserved.
Категорія: Спорт | Переглядів: 617 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: