Головна » 2013 » Березень » 15 » Ньюкасл вибиває Анжі з Ліги Європи Сіссе забив переможний гол на доданих арбітром хвилинах зустрічі!
01:56
Ньюкасл вибиває Анжі з Ліги Європи Сіссе забив переможний гол на доданих арбітром хвилинах зустрічі!
Якщо перед першим матчем цих суперників перевага віддавалася російській команді, то за останній тиждень багато що змінилося.


 
По-перше, у себе вдома «Анжи» зіграв з суперником в нічию без голів. І після цього зазнав поразки в національному чемпіонаті від «Мордовії» (0:2), причому те матч Саранцев виграли абсолютно заслужено. Команда Дорінел Мунтяну видала мало не свій кращий поєдинок в сезоні, а махачкалінци після Ліги Європи здавалися втомленими і апатичними. І це при тому, що «Ньюкасл» кількома днями раніше зіграв проти «Анжи» не в оптимальному складі. До речі, «сороки» свій матч у чемпіонаті Англії виграли у «Сток Сіті» (2:1). На поєдинок з росіянами наставник "Ньюкасла" не зміг виставити жодного Тіма Крула, ні Фабріціо Колоччіні, а тільки що одужав Шола Амеобі залишився в запасі. Зате в стартовому складі з'явився повний сил і впевненості Папісса Сіссе. Пардью став серйозно замислюватися про виграш турніру, втім, для цього його команді треба було пройти «Анжи».

Гус Хіддінк не зміг розраховувати на що отримав пошкодження задньої поверхні стегна Вілліана, зате повернувся до складу відбув дискваліфікацію Мубарак Буссуфа. Були побоювання щодо того, як росіяни відреагують на шалену підтримку, яку вболівальники «Ньюкасла» надали своїй команді з перших же хвилин поєдинку. Втім, підопічні Хіддінка впоралися з хвилюванням відносно непогано. Вже на другій хвилині зустрічі Юрій Жирков не дозволив обіграти себе активному Сіссе, після чого махачкалінци провели свою атаку. Ето'О відмінним фінтом прибрав зі шляху опонента, увірвався в чужу штрафну і пробив у дальній кут, не потрапивши лише зовсім небагато. Було помітно неозброєним поглядом, що обидві команди дуже серйозно налаштувалися на протистояння. Господарі поля зуміли взяти м'яч під контроль, багато комбінували на чужій половині поля, на що гості відповіли пресингом і впевненою грою в обороні. До прикладу, на восьмій хвилині зустрічі Жоао Карлос виніс м'яч зі своєї штрафної після непоганого навісу у виконанні Тейлора. Дві хвилини потому прицільний удар завдав Марва, якого зрадила точність. Кілька напівмоментів упустив Кабай. Зате на дев'ятнадцятій хвилині зустрічі Діарра дочекався прострілу з правого флангу і спробував у падінні занести футбольний снаряд у ціль, ось тільки Тейлор завадив Лассане. Шкода, «Анжі» був близький до того, щоб повести в рахунку. До речі, кандидат у збірну Англії допомагав у цьому матчі Роберту Елліотт не один раз, змушуючи Хіддінка нервово підстрибувати на місці. Ближче до кінця тайму махачкалінци практично перехопили у суперника ініціативу, і на 39-й хвилині у «Анжи» ледве не спрацювала домашня напрацювання. Янга-Мбіва поступився м'яч Ахмедова, примудрився із забійної позиції промахнутися мимо цілі. Оділь не забив і після хорошої передачі від Ето'О, якого, на жаль, не можна клонувати. На останній хвилині тайму Тейлор відзначився вже біля протилежних воріт, не потрапивши в ціль після удару головою по м'ячу. Промахи футболістів обох команд призвели до того, що на перерву команди пішли за рахунку «0:0». Жодного гола за три тайми!

«Ньюкасл» розпочав другу половину зустрічі з місця в кар'єр: Аніта, Марва і Сіссоко закрутили вихрову атаку біля воріт Габулова, яка закінчилася польотом м'яча над поперечиною. На протилежному боці поля поскупився Ето'О, який зібрав навколо себе трьох захисників, але вирішив не робити передачу. На 52-й хвилині Марва подав зі штрафного, призначеного на правому фланзі. Папісса Сіссе скинув м'яч під удар Тейлору, пробив у падінні повз порожнього кута воріт! Після цього футболісти «Анжи» залишилися в меншості: Касерла-Гонсалес в необов'язковою ситуації отримав дві жовті картки за шість хвилин і достроково залишив поле. Як не дивно, незабаром після цього момент упустили саме гості. Ето'О сам створив собі можливість, сам же її і «прогавив». До честі російської команди, махачкалінци не стали закриватися в обороні на своїй половині поля. Футболісти «Анжи» протиставили атакам суперника бажання і пресинг по всьому полю, гравці періодично доходили до штрафної Елліотта. Між тим, голів і раніше не було. Хоча удари, після яких м'яч пролітав в лічених сантиметрах від воріт, можна було нарахувати з десяток.

Цікаво, що Пардью кинув у бій не досвідченого Амеобі, а юного Кембелл, але заміни, проведені обома тренерами, не позначилися на результативності команд. Точніше, на відсутності цієї результативності. А адже Буссуфа на останніх хвилинах основного часу матчу зі штрафного влучив у хрестовину воріт «Ньюкасла», розкішний був момент! Треба було реалізовувати, адже незабаром після цього Сільвен Марва закинув м'яч до воріт Габулова, і Папісса Сіссе не промахнувся, пробивши головою на четвертій компенсованій хвилині, 1:0! Одіссея «Анжи» в Лізі Європи завершилася, хоча все могло скластися по-іншому.

«Ньюкасл» - «Анжі» - 1:0 (0:0)

Голи: Сіссе, 90

«Ньюкасл»: Елліотт, Сантон, Аніта (Кемпбелл, 71), Янгамбіва, Тейлор, Айдара, Кабай (Гутьєррес, 37), Сіссоко, Марва, Тіоте, Сіссе.

«Анжи»: Габулов, Єщенко, Жирков, Карлос, Евертон, Жусілей Так, Карсела-Гонсалес, Ахмедов, Діарра (Шатов, 74), Буссуфа, Ето'О.

Попередження: Карсела-Гонсалес, 48. Аніта, 57. Жирков, 86.

Вилучення: Карсела-Гонсалес, 55.
Категорія: Спорт | Переглядів: 570 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: