Головна » 2013 » Липень » 21 » Найбільший стадіон у світі
23:18
Найбільший стадіон у світі
Найбільший стадіон в світі знаходиться в столиці Корейської народно-демократичної Республіки, місті Пхеньян. Стадіон, назва якому стадіон "Першого Травня", був побудований у 1989 році за рекордно короткі терміни - два з половиною роки. Проект створювався за замовленням уряду Північної Кореї і був зданий спеціально до першого травня, як і планувалося спочатку.

Найбільший стадіон у світі (фото)

Площа найбільшого стадіону у світі - два мільйони квадратних метрів, висота - 60 метрів. Одночасно на стадіоні можуть перебувати 150 000 осіб. Ця велична споруда має вісім ярусів поверхів, вісім входів (виходів). Розробники проекту враховували, що на заходи буде приходити величезна кількість людей, тому передбачили все, щоб виключити можливість тисняви під час надзвичайних ситуацій. Саме з цієї причини виходів у стадіона цілих вісім. Крім основного поля у внутрішніх приміщеннях будівлі є кілька спортзалів, басейнів, тренажерних залів, їдальня, обладнана найбільш сучасною кухонною технікою, а так само кімнати теле-та радіомовлення.

Найбільший стадіон у світі (фото)

Поряд з назвою "Першого Травня" стадіон має й іншу, не менш поширену - "Рунградо", так як він розташований на однойменному острові, розташованому на річці Тедон. Повна назва споруди - "Першотравневий стадіон Рунградо".

Найбільший стадіон у світі (фото)

Варто відзначити, що при будівництві стадіону інженери змогли втілити в життя найсміливіші ідеї. Якщо подивитися на спорудження зверху, то можна побачити, що він схожий на величезну квітку з шістнадцятьма пелюстками, в центрі суцвіття - арена. Деякі бачать в контурах стадіону гігантський парашут, що спустився на воду.
Категорія: Спорт | Переглядів: 749 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: