Головна » 2013 » Березень » 27 » Луїс Адріано не має права грати за збірну України
01:55
Луїс Адріано не має права грати за збірну України
В останні дні в українських ЗМІ активно обговорюється питання про залучення до збірної України бразильського нападника "Шахтаря" Луїса Адріано. Однак якщо уважно розібратися в Статуті ФІФА, стає зрозуміло, що це абсолютно неможливо.
Луїса Адріано в збірній України не буде

Справа в тому, що в 2007 році Луїс Адріано виступав за Бразилію у фінальній частині чемпіонату Південної Америки для гравців до 20 років, а Статут ФІФА свідчить, що поміняти футбольне громадянство можна лише в тому випадку, якщо на момент виступів за попередню асоціацію (в даному випадку за "молодіжку") у гравця повинен бути ще й другий паспорт - тієї країни, за яку він хоче виступати тепер.

Враховуючи, що українське законодавство забороняє подвійне громадянство, одночасно українського і бразильського паспортів у Луїса Адріано на момент виступу за бразильську "молодіжку" бути просто не могло, а отже, відповідно до норм Статуту ФІФА, він не має права виступати за українську збірну. Таким чином, ця ідея була приречена на провал із самого початку, оскільки не мала під собою жодних юридичних підстав.

Джерело: 
dynamomania.com
Категорія: Спорт | Переглядів: 578 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: