Головна » 2013 » Березень » 15 » Футбольний Папа
16:12
Футбольний Папа

Про пристрасті новообраного Понтифіка.

Папи Римські сучасної епохи завжди ставилися з прихильністю до футболу як до поширеного та впливового соціального феномену. Священники нерідко долучалися до заснування клубів, як-от шотландського "Селтіка"… чи аргентинського "Сан-Лоренсо" членом якого є щойно обраний Хорхе Маріо Бергольо, тепер просто Франциск. Не перший, бо ніхто раніше це ім’я не використовув.

Зате Бергольо – перший американець та перший ієзуїт на троні Ватикану. До того ж, що цікаво, вихованець українського священника з греко-католицької церкви… Здається, новий Папа, має нести за собою зміни, але це ілюзія, бо він відомий не тільки своїм аскетичним способом життя, а й консервативними поглядами. Та й часу немає особливо: починати у 76 років – не те саме, що у 58 років, як було у Івана Павла ІІ.

Але повернемось до футболу. Отже, власник членської картки "Сан-Лоренсо" з кварталу Боедо у Буенос-Айресі не тільки регулярно відвідував стадіон, а й навіть освячував церемонію з нагоди сторіччя клубу, який носить ім’я Святого Лаврентія та був заснований у 1908 році не без допомоги священника Лоренсо Масси.

У чемпіонаті Італії, ймовірно, аргентинський Папа симпатизуватиме "Катаньї", де виступають аж десять (!) його співвітчизників. Розповідає голкіпер команди Маріано Андухар: "Я переповнений емоціями, це історичний момент! Я спілкувався з іншими аргентинцями команди, і усі раділи обранню нового Папи. Франциск принесе у Ватикан дух Півдня з його сподіваннями та енергією".

Ось що кажуть інші аргентинські зірки.

Л. Мессі: "Папа аргентинець! Яке щастя! Мені б хотілося присвятиту Франциску перемогу на мундіалі 2014-го!"

Д. Марадона: "Папа аргентинець! Як тільки поїду в Італію, попрошу у нього аудієнцію".

Х. Дзанетті: "У цей момент, насамперед, я радію за усіх нас, аргентинців".

Е. Ламела: "У моїй сім’ї усі віруючі, тому це неймовірні емоції для нас. Хай живе Аргентина!"

Н. Бурдіссо: "Я щасливий та городний, що перебуватиму в Римі під час його понтифікату".

Категорія: Спорт | Переглядів: 600 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: