Головна » 2013 » Березень » 27 » Фоменко: Ідеальних матчів не буває
02:06
Фоменко: Ідеальних матчів не буває
Післяматчева прес-конференція головного тренера збірної України Михайла Фоменка.
Фоменко: Велике спасибі клубним тренерам

- Що було найскладнішим для вашої команди?

- Ці спарені матчі складні тим, що після першого в нашому розпорядженні виявляється дуже мало часу не стільки для відновлення фізичних якостей, скільки для відновлення емоцій. Без емоцій важкувато грати у футбол. Так воно і вийшло сьогодні. Це, зокрема, відбилося на реалізації моментів у першому таймі. Але добре те, що добре закінчується.

- Будучи такою спокійною людиною, як вам вдається мотивувати футболістів? Наприклад, як це було сьогодні в другому таймі?

- Якщо обличчя спокійне, то це не значить що серце не б'ється з частотою до 200 ударів на хвилину. Не дарма ж називають тренерську лавку електричним стільцем.

А мотивувати складно тих, хто не хоче сприймати. Якщо люди не вірять в ті принципи, за якими будується наша гра, їх складно буде змусити.

- Оцініть якість поля.

- А в якому ще місті України сьогодні можна було провести цей матч? Скрізь зараз дуже складні погодні умови, крім Одеси. А поле підготовлено на "відмінно". Спасибі людям, які займалися підготовкою газону, вони провели величезну роботу. Поле за станом на сьогоднішній день знаходилося в дуже хорошому стані. Але погода, звичайно, внесла свої корективи. У зв'язку з цим газон був важкуватий.

- А ваші враження в цілому від стадіону, підтримки трибун?

- Спасибі уболівальникам, які нас підтримували, розуміючи, що ці спарені матчі дуже важкі. Якщо перший матч проведений на хорошому рівні, то він забирає емоції. А 12-й гравець якраз і повертає ці емоції. Саме так вийшло сьогодні.

- Прокоментуйте видалення Степаненка. Чи справедливо арбітр показав йому червону картку?

- Червону картку в цьому епізоді можна було давати, а можна було і не давати. Степаненко не бачив суперника, і просто грав в м'яч. Одним словом, цей епізод - на розсуд судді.

- Якщо говорити про епізод з пропущеним голом, то чому за Суворовим ніхто не пішов?

- Ідеальних ігор не буває. Та й Суворов дуже здорово пробив. Як рукою поклав!

- Чого не вистачило вашій команді, щоб більш впевнено закінчити поєдинок? Вже дуже знервованою видалася кінцівка...

- А як могло бути інакше? Якщо б рахунок був 2:0, то інакше ми б і догравали матч. А коли пропустили гол, то результат почав тяжіти над хлопцями - ось і вийшла такою кінцівка. Це природний процес. Ми поки не можемо прибрати з футбольного поля всі негативні моменти.

- Ви вже думаєте про гру з Чорногорією? Виходячи з поточної турнірній ситуації в нашій групі, цей матч буде для збірної України архіважливим...

- Думати про цю гру ще зарано. Але ми чудово розуміємо, що кожна гра у нас зараз, як остання. Інша справа, що за такий період часу може все, що завгодно статися як у нашому таборі, так і в таборі збірної Чорногорії. Так що поки будемо займатися вивченням суперника, переглядати матчі за участю збірної Чорногорії, щоб потім видати цю інформацію своїм підопічним.

На завершення хотілося б подякувати клубним тренерам, які готували хлопців. Ці збори показали, що функціональна готовність наших "збірників" - на відмінному рівні. Хлопці добре рухалися як у матчі з Польщею, так і сьогодні. Велике спасибі клубним тренерам!

Джерело: 
dynamo.kiev.ua
Категорія: Спорт | Переглядів: 869 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: