Головна » 2013 » Листопад » 11 » ФФУ сама заборонила червоно-чорні прапори. ФОТО
03:08
ФФУ сама заборонила червоно-чорні прапори. ФОТО
Такий висновок прямо витікає з відповіді ФАРЕ на лист ГО "Друзі Динамо".
ФФУ сама заборонила червоно-чорні прапори. ФОТО







Голова ФАРЕ у своєму листі однозначно стверджує, що ФАРЕ не має ніяких повноважень щось забороняти, на відміну від ФІФА, УЕФА чи ФФУ.

Нагадаємо, що раніше ФФУ у відповідь на питання про заборону червоно-чорних прапорів прямо вказувала саме на заборону з боку ФАРЕ.

Тому зараз просто смішно перечитувати лист, підписаний паном Чуваєвим, де він розповідає про велику роботу, яку проводить ФФУ заради виключення "притаманних українству кольорів" зі списку заборонених ФАРЕ… Виявляється, ФАРЕ навіть гадки не мало про те, що воно щось заборонило.

На жаль, стає дедалі очевиднішою антиукраїнська спрямованість діяльності деяких функціонерів ФФУ. Лише тиждень тому вся країна обговорювала лист Стороженка до ФІФА з пропозицією дискваліфікувати Арену-Львів. А тепер стало відомо, що за забороною червоно-чорних прапорів, до яких з боку ФАРЕ немає жодних питань, теж стоїть Федерація футболу України.

Тому наразі актуальним є таке питання: хто понесе персональну відповідальність за незаконну заборону, яка мала місце на матчі Україна – Польща, та наступну за цим відверту брехню з метою перекласти відповідальність?

Далі ми наводимо повний текст листа-відповіді голови ФАРЕ. Цей лист буде надіслано до ФФУ, яке тепер має вдруге відповісти на питання "Так чи заборонені червоно-чорні прапори?". Цікаво, на що вони посилатимуться цього разу.

 

ПЕРЕКЛАД:

Шановний Тарас,

Дякуємо за проявлений інтерес. Я сподіваюся, написане нижче дасть відповіді на ваші запитання.

У першу чергу, я розвію деякі омани про роботу нашої організації, які нещодавно почали поширюватися в українських ЗМІ. Ці омани також відображаються у ваших питаннях.

Fare Network - це державна громадська організація, яка об’єднує етнічні меншості, групи підтримки, недержавні організації, низові клуби та активістів, які працюють загальними зусиллями на місцевому, національному та міжнародному рівні, щоб зібрати разом усіх тих, хто має намір боротися з дискримінацією у футболі.

Наша робота сконцентрована на зміцненні позитивних змін і введенні їх в суспільство через спорт. Ви можете подивитися наш щорічний Football People Action Weeks як приклад нашої роботи: http://www.farenet.org/campaigns/fare-action-weeks/

Не все в футболі позитивно. По той бік Європи і в частині інших континентів, ми спостерігаємо посилення расизму, дискримінації та ультраправого екстремізму. Це люди, які використовують спорт як засіб прояви ненависті. Це, на наш погляд, неправильно і повинно вирішуватися шляхом поєднання освіти, низових дій і через лідерство, працюючи зі своїми прихильниками, гравцями, клубами, організаціями та урядами.

Частина нашої роботи - це також висунення на перший план таких питань, які потребують допомоги керівних органів. Якщо футбол це дзеркало суспільства, то ми, Fare network та інші такі організації можемо показати, що відбувається і як це погано. Зрештою, освіта - це єдиний вихід вирішення цієї соціальної проблеми, яка має місце бути у футболі. Шлях до утворення починається з самосвідомості, але є дії, які суперечать духу спорту, що відбуваються регулярно.

Ми повинні прояснити те, що події, про які повідомляли Fare Observers після матчу Україна - Сан-Марино у вересні, включали до себе чисто расистські пісні, жести і банери. Також було мавп`яче кривляння, нацистські салюти, неонацистський банер "Спокійної ночі ліва сторона" за участю ножів і кастетів, а також футболки із "88", що означає "Хайль Гітлер"

Червоно-чорні прапори, які ви згадали, не були темою цієї доповіді. (виділення наше – 1927)

Свідчення свідків Fare report з'явилися на одному з телеканалів України і процитовані тут: http://ua.tribuna.com/tribuna/blogs/letmespeak/8230.html

Шкода, що українські ЗМІ змінили дискусію про расистський характер подій на матчі Україна-Сан Марино і способи протидії цим подіям на обговорення наших освітніх матеріалів.

Ось тому ми розчаровані слабкою реакцією українських фанів на події, що відбувалися під час матчу.

Звертаючи увагу на прояви дискримінації, які мають місце на футбольних стадіонах, ми розробляємо схему моніторингу, яка включає 50 навчених спостерігачів по всій Європі.

Навчання акредитовано УЄФА і має підтримку з боку Сполучених націй. Робота спостерігачів полягає в тому, щоб супроводжувати матчі і звертати увагу на акти расизму та дискримінації.

Спостерігачі завжди нейтральні до матчів, за якими вони спостерігають і розмовляють мовою клубів або країн, які беруть участь у грі. Вони добре розбираються у футболі.

Ця схема розроблена нами як державна соціальна організація. Ми не маємо права забороняти що-небудь. Тому ми не можемо скласти список заборонених символів.

Це в силах таких керуючих органів як ФІФА, УЄФА чи ФФУ.

Я сподіваюся, ви отримали відповідь на свої питання.

З повагою,

Piara Powar

виконавчий директор

Джерело: 
1927.kiev.ua
Категорія: Спорт | Переглядів: 667 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: