Головна » 2013 » Квітень » 10 » Чудо в Дортмунді
01:09
Чудо в Дортмунді
"Боруссія" - "Малага" 3:2 (заг. 3:2)
Забивши два м'ячі у доданий час, підопічні Юргена Клоппа пробилися до півфіналу.
Чудо в Дортмунде
Футболісти "
Боруссії" Роберт Левандовскі (ліворуч) і Марко Ройс © AFP / Getty Images

Завдяки голам Марко Ройса і Феліпе Сантани в компенсований час дортмундська "Боруссія", поступалася "Малазі" по ходу матчу з рахунком 1:2, пробилася до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА.
У першому матчі команди зіграли по нулях, і все повинно було вирішитися в Дортмунді. У порівнянні з поєдинком на "Ла-Росаледе" у "Малаги" у стартовому складі були відсутні дискваліфіковані Велігтон і Мануель Ітурра. А ось у "Боруссії" повернувся до ладу Якуб Блащиковський, довгий час не грав через травму.

На кону стояла путівка до півфіналу найпрестижнішого єврокубку, тому гравці обох команд на початку матчу більше уваги приділяли обороні. Ближче до середини першого тайму господарі, яких підганяли гучними піснями своїх уболівальників, заволоділи ініціативою і почали діяти активніше в нападі.

Правда, до особливо небезпечних моментів справа не доходила. Відзначити можна лише епізод, в якому Роберт Левандовскі метрів з 20 спробував послати м'яч "за комір" вийшов із воріт Віллі. Задумано було красиво, але вийшло трохи вище цілі.

"Малага" рідко гостювала на чужій половині поля, однак перший же удар у ворота став результативним. На 25-й хвилині Жуліо Баптіста зробив класну передачу на Хоакіна, а той, зігравши "в стінку" з Іско, прибрав на замаху опікуна і лівої пробив низом точно в ближній кут. Роман Вайденфеллер запізнився із стрибком, і в підсумку "Боруссії" потрібно було забивати вже два голи.

Половину завдання підопічні Юргена Клоппа вирішили вже на 40-й хвилині. Маріо Гетце з правого флангу зробив передачу на Марко Ройса, а той геніальним пасом п'ятою вивів Левандовскі на рандеву з Віллі. Польський форвард одним дотиком обіграв кіпера "Малаги", а другим - послав м'яч у порожні ворота.

Перед самою перервою "Малага" могла покарати увлекшихся атаками господарів. Після подачі зі штрафного Хоакін, вискочивши на м'яч за спин захисників, пробив з "другого поверху" - цього разу Вайденфеллер встиг зреагувати.

Початок другого тайму був бурхливим. Віллі парирував щільний удар невгамовного Левандовскі, а на іншому кінці поля не менше активний Хоакін, здавалося, бив головою напевно, але Вайденфеллер в ефектному стрибку перевів м'яч за лицьову лінію.

Територіальною перевагою продовжувала володіти "Боруссія". Гьотце, скориставшись помилкою захисника "Малаги" Серхіо Санчеса, вийшов один на один з воротарем, але з чудового положення запустив м'яч у небеса.

"Малага" рідко, але небезпечно контратакували. Спочатку дальній удар Жеремі Тулалан парирував Вайденфеллер, а потім Дуда не потрапив у ворота. Незабаром прийшла черга показати воротарську майстерність Віллі. Спершу аргентинець ногою відбив удар Ройса, а після вийшов переможцем з дуелі з Гетце.

Розплата за нереалізовані моменти послідувала негайно. На 82-й хвилині Іско видав проникаючий пас на Баптісту, той прострілив на Елізеу, і португальська хавбек з метра розстріляв ворота.

Здавалося, господарям, яким знову потрібно було відігравати два м'ячі, мало що світить. Але за непередбачуваність футбол і люблять у всьому світі.
У доданий час Ройс і Феліпе Сантана, забивши по голу з близької відстані, створили диво і вивели "Боруссію" до півфіналу.

© UEFA.com 1998-2013. All rights reserved


Категорія: Спорт | Переглядів: 635 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: