Головна » 2013 » Квітень » 25 » "Борусія" - "Реал" - 4:1.
00:37
"Борусія" - "Реал" - 4:1.
Хет-трик Роберта Лєвандовскі за 17 хвилин другого тайму, покер нападника збірної Польщі загалом! Німеччина тріумфує у півфіналах Ліги чемпіонів повністю і, як видається, невідворотно.


Лєвандовскі показує, що забив багато

Два німецькі винищувачі зробили свою чорну справу з іспанськими гігантами. І якщо вчорашнє побиття "Барси" ще можна було якось прогнозувати, то сьогоднішнє знущання - практично в одні ворота, особливо у другому таймі - взагалі не піддається розумному коментуванні.

Юрген Кльоп, здавалось, таки надто багато балакає перед матчем. А тепер очевидно інше - він заряджав свою команду дивовижною запрограмованістю на перемогу, тотальну і без шансів на виживання. Дортмундці вирішили не брати полонених і повністю добили суперника з 50-ї по 67-му хвилини. Моурінью проспав на лавці момент, коли його команда почала валитися.

Що ж, після розвіювання міфу непереможної у відкритій грі "Барселони" ми побачили падіння ореолу сеу Жозе. Усе логічно - це мало колись трапитись. І сталось тоді, коли найбільше болить: суперник за складом абсолютно досяжний для "вершкових", понад 10 років без 10-го ж титулу в Кубку чемпіонів для Мадриду, саме час, чи не так?

Перший тайм зовсім не налаштовував на такий розвиток подій. "Реал" почав важко, а "Борусія" - натхненно. Але згодом команди ролями помінялись. "Реалісти" почали сипати стандартами і взагалі примусили суперника помилятись. Звідси і прийшов гол Роналду на 1:1. А ось на наступний момент "вершкових" довелось чекати дуже і дуже довго: десь наприкінці зустрічі Роналду з Вараном ледь не скоротили розрив і не збільшили шанси своєї команди.

Та це все неважливо - "Реал", Роналду, Моурінью, королівські амбіції. Усе це - жалюгідна тінь, яку кидала велична постава нападника збірної Польщі Роберта Лєвандовскі на "Вестфаллені". Епізод номер раз - Лєви чатує практично у воротарському і трансформує невдалий удар Ройса в голасо - чітко і без паніки. Епізод другий - поляк розкішним фінтом волочить по газону безпорадного аматора (у цьому матчі, у цьому конкретному моменті - за всієї поваги, але це не рівень ЛЧ і Прімери) Пепе, а далі елегантно закидає у ближню дев'ятку.

Роберт міг і 5 оформити після того, як без шансів для Лопеса реалізував пенальті. Однак його красивий дальній удар потягнув не менш красиво Дієго Лопес. Ще ефектнішим був політ заміни Касільяса при ударі Гюндогана. "Борусія" була дещо менш кровожерлива за вчорашню "Баварію" і задовольнилась розгромом 4:1.

Тим не менше, ще раз закцентуємо: Лєвандовскі забив 29 голів за 27 останніх матчів. Ні, звісно, йому навряд чи вдасться пробитися крізь Мессі та Роналду в боротьбі за "Золотий м'яч", адже більшість тренерів екзотичних команд тільки ці імена й чули, таке враження, у сучасному футболі. Але цифри дійсно вражають і дають привід ще з більшим ажіотажем очікувати на зустріч Роберта із захистом збірної України, який у першій грі відбору на Мундіаль-2014, що відбулась у Польщі, стримав нападника значно достойніше, ніж увесь хвалений захист "Реалу".

Передісторія

Мадридський клуб у чвертьфіналі поступився у Стамбулі - це лише третя єврокубкова поразка на виїзді за часів Моурінью. А сьогодні у суперниках "королів" клуб значно серйозніший, і поразка значно відчутніша.

Команда Юргена Кльопа у поточному євросезоні ще жодного разу не програвала, зокрема, двічі "бджоли" зіграли з "Реалом" на груповому етапі. "Борусія" найбільш успішна команда з тих, що залишились, у рідних стінах - 5 поспіль перемог із різницею 10:3.

Остання дуель на "Вестфалленштадіоні" цих команд завершилась на користь дортмундців - 2:1. Тож сьогодні ми мали стати свідками або реваншу, або підтвердження домінування німецьких команд у Лізі чемпіонів, гучно заявленого "Баварією" вчора з "Барсою".

Тарас Котів, Футбол24

"Борусія" - "Реал". 4:1 (1:1)

Голи: Лєвандовскі, 8, 50, 55, 67 (пен.) - Роналду, 43

"Реал": Лопес, Варан, Пепе, Рамос, Коентрау, Хедіра, Озіл, Хабі Алонсо, Модріч, Роналду, Ігуаїн.

Запасні: Касільяс, Альбіоль, Начо, Кака, Кальєхон, Ді Марія, Бензема

"Борусія": Вайденфеллер, Суботіч, Хуммельс, Піщек, Шмельцер, Бендер, Гюндоган, Гьотце, Ройс, Блащиковскі, Лєвандовскі.

Запасні: Лангерак, Феліпе Сантана, Кель, Ляйтнер, Шахін, Гросскройц, Шібер


Категорія: Спорт | Переглядів: 738 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: