Головна » 2013 » Березень » 31 » Блохін: Хачеріді не допомагають ні покарання, ні вмовляння, ні розмови
21:24
Блохін: Хачеріді не допомагають ні покарання, ні вмовляння, ні розмови
Наставник "Динамо" Олег Блохін на післяматчевій прес-конференції поділився з представниками преси думками про гру з "Чорноморцем".
Блохін півполя не бачив через камеру

- Ми припускали, що буде важка гра. З іншого боку, піднімався ажіотаж, дербі, дербі... По тому, як зіграли, скоріше, це був тест для "Чорноморця". Команда, напевно, прагне в Європу, ажіотаж підігрівався в Одесі, а ми спокійно працювали.

У нас всього 5 чоловік було в команді, 16 осіб були в збірній. Добре хоч, і спасибі "Чорноморцю" і президенту одеського клубу, які вплинули, щоб ця гра була перенесена і ми отримали один день відпочинку, що істотно впливає на команду. Хочу привітати свою команду, яка витримала натиск глядачів.

Перші 20 хвилин настрій, напевно, не відповідав рівню "Динамо", але нічого страшного. В цілому, ми контролювали хід гри, після 20 хвилини у нас було більше моментів забити. "Чорноморець" до забитого гола намагався створити нам якісь проблеми, але коли ми забили перший і другий м'ячі - гра була закінчена. Хоча могли і впевненіше виграти.

Приємно грати на таких стадіонах і при такій публіці. Побільше б в нашій країні таких арен.

- Ви дивилися обидва матчі збірної?

- Я не відповідаю на запитання про збірну. Коли працював у збірній - відповідав, коли в клубі - відповідаю за клуб і не коментую роботу іншого тренера. Це тренерська етика. Добре, погано, людина працює.

- Ваш коментар щодо епізоду з Хачеріді?

- Ви знаєте, коли ставлять камеру, щоб добре показувати футбол, я через неї половину поля не бачив. Можу аналізувати цей момент, коли зробимо перегляд. Але емоції Хачеріді ми намагаємося стримувати, не завжди виходить. Це для нас проблема. Було те ж саме з Гармашем, трохи привели в порядок, залишився один Женя. Тим більше, вже маючи 3 картки, міг отримати і червону. Треба працювати над цим. Ні покарання, ні вмовляння, ні розмови не допомагають. Поки людина не зрозуміє, що не потрібно розмахувати руками, розповідати судді, як йому судити, поки сам не зрозуміє, що він відповідальний за всю команду - нічого не буде. Подивимося, розберемо епізод. Якщо було порушення на червону картку, Женя отримає, як годиться. А зараз обговорювати нічого, моменту я не бачив.

- Хочеться побажати Гармашу більш миролюбно святкувати голи...

- Ну навіщо чіплятися... Знаю, що до гри одеські вболівальники билися з нашими, але це, напевно, не моє питання. Я що, повинен відповідати за вболівальників? Є фанати, є нормальні люди. Обстановка в збірній, вважаю, була нормальною. У сім'ї не без виродка, все буває. Поки не зупинимо це законодавчо, у нас буде, як в Москві, як було в Англії, поки не ввели камери і не стали давати до 6 місяців в'язниці. Зараз там люди спокійно сидять, вболівають, співають, одне задоволення спостерігати. Побудували такий стадіон, пішов народ. Коли я, якщо можна так сказати, працював в "Чорноморці", і ми грали на "Спартаку", звичайно, була зовсім інша справа. З'явилися туалети, ресторани.

- Ваша робота в "Чорноморці" пов'язана з неприємними асоціаціями у одеських уболівальників, з якими почуттями їхали до Одеси, чи не побоювалися одеської торсиди?

- Напевно, відбоявся, вік не той. Якщо врахувати, що я працював у Греції, а поруч була в'язниця і половина уболівальників були наркоманами... Я приїхав зі своєю командою, приємні спогади чи ні, є така робота, в даному випадку спортивного директора. Коли вдається, коли ні. Але можу сказати, що приємно, коли виходиш з автобуса і тебе вітають.

- У "Чорноморця" були моменти після стандартів, чиє це недопрацювання?

- Існує проблема стандартів. Будемо допрацьовувати. Дуже мало часу працюю з командою, якщо прибрати період хвороби, то зовсім мало. Потрібно покращувати, але не встигаємо. Розбираємо "Чорноморець", інші команди, на це йде час. Це недопрацювання, моє і гравців.

- У якому стані повернулися збірники?

- Судячи з того, що два м'ячі забили, напевно, в хорошому. Ми попередили, що не можна так добре грати за збірну, а в клубі - ні.

- Михайло Фоменко подякував вам за підготовку збірників.

- Спасибі. Правильно, наші гравці виділялися і в Польщі, і в Одесі. Були на провідних ролях.

- Як оцінюєте гру "Чорноморця”?

- Вибачте. Прийде зараз тренер і він вам розповість. Ми готувалися до важкої гри, нагніталася обстановка. Напевно, це не сприяло, ми намагалися заспокоїти команду, щоб вона грала у свій футбол. 20 хвилин, чесно визнаю, був сумбур. Не може "Динамо" в сумбур грати, значить, ще не готові. Боявся, що заб'ємо один м'яч і команда зупиниться. Забили другий м'яч і "Чорноморець" розвалився. Просто розвалився, не знаю, чому, але так було видно з лавочки.

- Чи існує різниця між суддівством на нашому рівні і європейському?

- Наші судді ліберальніші. Вони повинні більше поважати себе. Коли півкоманди біжить до наших суддів і вони нічого не роблять... Нехай спробують футболісти так себе вести за кордоном. Там відразу отримають картку. Судді повинні більше себе поважати. Але й працювати над своїми помилками. А ідеального суддівства ми ніде не знайдемо.

                                                                                                                            Джерело: 
ФК "Чорноморець"


Категорія: Спорт | Переглядів: 762 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: