Головна » 2013 » Квітень » 24 » Баварія" - "Барселона" - 4:0.
14:50
Баварія" - "Барселона" - 4:0.
Чотири роки потому. "Баварія" сповна реваншується за сором команди Клінсманна, яка у чвертьфіналі ЛЧ 2008/09 безпорадно програла на "Камп Ноу" Барселоні з тим же рахунком 4:0.

Мюллєр дубль, Роббен не відстає ні на мить

Всі ставки на Мессі. Його участь у грі була ризикованою (ледь-ледь долікував травму, не грав уже кілька матчів), але у стані каталонської команди сподівались, що він знову витягне свою чарівну паличку, якою доведе свою команду найкоротшим шляхом до "Уемблі". Хоча у столиці Каталонії сподівались, що Мессі своїми чарами змусить замовкнути серце Мюнхена.

Натомість воно билось так потужно, що з легкістю розтрощило чарівну паличку Мессі в друзки. Адже "Баварія" - не ПСЖ у його нинішньому варіанті, і магія аргентинського володаря безлічі "Золотих м'ячів" кудись вивітрилась, змішавшись із запахом баварських сосисок і втонувши у літрах випитого на "Альянц-Арені" пива.  Він обов'язково надбає собі нову паличку, благо закони жанру це цілком дозволяють, проте це історія вже з нового сезону, адже нинішній для "Барселони" вже завершений - чемпіонат виграний, усе решта програно, віддано - "Реалу" та "Баварії".

Суддя Кашшаї, пам'ятаєте такого? 15-та хвилина Лам прострілює, Піке витягує свій лікоть, і відводить загрозу. 31-ша хвилина. Алексіс Санчес заважає удару Данте витягнутою рукою. Два моменти - нуль призначень одинадцятиметрових.

У другому таймі топ-суддя (судячи зі стабільних призначень його бригади на матчі такого високого рангу, як півфінал Ліги чемпіонів) віддячився уже господарям. Гомес забивав свій гол з крихітного, малюсінького, але офсайду. Ще один гол Роббена,- наслідок не зовсім чистої гри Мюллєра, який у стилі боїв без правил або у баскетбольному (однак у цій грі за таке свистять фол в атаці) викинув Альбу на кілька метрів жорсткою грою, яку Кашшаї трактував, імовірно, як гру корпус в корпус - веселий, безтурботний угорський дивак, від якого постраждав не лише Марко Девіч і вся Україна.

Насправді рефері в цьому матчі ні до чого, а так лише для ілюстрації, що рефері - вони не лише в УПЛ такі. Зрештою, "Баварія" створила стільки шансів, що могла набивати рахунок з когорти тих, якими тішить у Бундеслізі - 6:1, або ж 7:0, або...

Одразу після третього голу Марк Бартра був зобов'язаний виправлятись за провали в центрі захисту, де він на пару з Піке може претендувати на звання найгіршого гравця матчу. Однак молодий каталонський захисник схибив, хоча мав стільки часу для підготовки удару, як у цьому матчі "Баварія" не дала нікому з гостей - ні в центрі поля, ні, тим паче, у своєму карному, та й навіть у чужому.

Ми стали свідками повної детронізації. Натовп ревів із захопленням не лише на стадіо у Мюнхені. а й по всій Європі, яка дещо кровожерливо чекала побиття Легенди, ще два роки тому непереможної. Чекала кінця каталонського Міфу (мовляв, "Барса" буде рвати усіх ще не один рік, принаймні поки у її складі є Мессі) та початку нової Епохи, яка таки настала. Якщо у минулорічному півфіналі "Челсі" виграв у "Барси" в достатньо боягузливий футбол автобусного типу, то цього разу "Баварія" повністю змела "блауграна" в їхньому стилі - граючи від сили, з тотальним пресингом і блискавичними контратаками, хоч і без переваги у контролі м'яча та без і натяку на тікі-таку.

Цього чекали саме від "Баварії", трохи побоювались, що у справу можуть втрутитись неземні фактори, однак таки дочекались. Абсолютний нокаут "Барселони", після якого надії на прохід команди Віланови у фінал вимірюються навіть не сотими, а тисячними відсотка. Брати Клички, які здобували свою бойову боксерську славу саме у Німеччині, ставлять Машині Хайнкеса палець вверх - це їх потужний і зубодробильний стиль, коли суперник дякує Богу вже за те, що дожив до кінця бою.

Передісторія

Це команда, яку хоч і називають Голлівудом, але сильна вона насамперед своєю командною єдністю і збалансованістю. "Баварія" Юппа Хайнкеса у 2013-му році виграла усі 13 з 13-ти матчів, причому робила це так переконливо і розгромно, що навіть "Барсі" Гвардіоли було б заздрісно. Мюнхенці стали чемпіоном у Бундеслізі задовго до кінця поточної першості, тоді як хлопці Віланови тільки на шляху до цього.

"Барселона" не програвала в Німеччині вже 11 років, а загалом, граючи у цій країні, на свою користь "блауграна" завершували 9 зустрічей, 10 разів підписували мирову і (до сьогодні!) лише 5 матчів програли. Історія знає 17 єврокубкових дуелей взагалі між каталонцями та німцями, з яких 13 проходів "Барси". Але й "Баварія" успішно грає з іспанцями в рідних стінах: 14 перемог, 5 нічиїх і лише одна поразка.

Не можна не згадати за суддю. Угорець Віктор Кашшаї добре відомий, мабуть, кожному вболівальникові в Україні, а для "Барселони" у надважливих поєдинках він двічі був фартовий.

Тарас Котів, Футбол24


Категорія: Спорт | Переглядів: 711 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: