Головна » 2013 » Лютий » 2 » Ар'єн Роббен: У "Баварії" в мене нема шансів на трон Ван Боммеля
20:26
Ар'єн Роббен: У "Баварії" в мене нема шансів на трон Ван Боммеля
Кілька днів тому Ар'єну Роббену виповнилося 29 років. Двигун мюнхенської "Баварії" прагне якнайскоріше повернутися у стартовий склад лідера Бундесліги. У голландця високі цілі.

- Пане Роббен, перед стартом чемпіонату Ви заявили про бажання зіграти у 30 матчах Бундесліги. Вашу ціль на сезон ще можна здійснити?

- Я у будь-якому випадку не можу її здійснити.

- У першому колі Ви зіграли у п’яти іграх. Скільки плануєте у другому?

- Я хочу грати у всіх матчах. Найважливіше - це здоров'я та фізична форма. Я провів хорошу підготовку і до першого матчу з "Фюртом" не пропустив жодного тренування. Тепер я повинен віднайти свій ритм.

- Сподіваєтеся на вдале друге коло?

- Друга половина чемпіонату в останні роки завжди була кращою. Сподіваюся, що й цього разу так буде. Наш фізіотерапевт Фреді Біндер якось сказав мені жартома: "До жовтня нема потреби залучати тебе у матчі першого кола". Я у розпачі, адже у кожного завжди є надія, що після відновлення все йтиме гладко.

- Ви позбулися проблем зі спиною?

- Поки що так.

- Ви терплячий  пацієнт?

- Зовсім ні.

- Скільки разів у першому колі Ви були близькі до відчаю?

- Трапляються моменти, коли тобі все набридає, у тебе більше нема енергії, ти втрачаєш до всього бажання... Коли ти постійно борешся за себе, то запитуєш себе іноді: навіщо я це роблю? Проте, врешті-решт, ти знову хочеш отримувати насолоду від футболу. У мене ще є трохи часу. Іноді я жартую: якщо не грати по півсезону, так як я, то можна спокійно грати до 40 років

- Бували у вас моменти, коли виникало бажання покинути все?

- Якщо говорити про завершення кар'єри, то я ніколи про це не думав. Все ж під час тих періодів травм у голову закрадаються всілякі думки. Коли я іноді спостерігаю за грою та тренуваннями інших, які ніколи не зазнають травм, то мені спадає на думку, що це нереально. Можливо, мені варто почуватися вільнішим...

- Скільки часу вам потрібно на відновлення оптимальної форми?

- Зараз я ще не можу набрати її. Тепер мені потрібні важливі ігри у Бундеслізі, які проходять у жвавому темпі. Іноді потрібно дві, три чи чотири гри, щоб увійти у ритм та відчути себе на шляху покращення. Після запалення лобкової кістки у минулому сезоні набирання форми також тривало декілька ігор.

- Отож, перше коло пройшло супер... Як Ви почувалися на трибунах?

- З одного боку, я радів за хлопців і знову хотів швидко повернутися. З іншого боку, дуже боляче сидіти на трибунах: хочеться радіти разом з іншими, коли вони виграють, або допомогти, коли не все вдається.

- Що Ви найбільше запам’ятали у грі "Баварії" у цьому сезоні?

- У нас суттєво збільшився якісний склад команди і ми зробили великий крок вперед. Ми більше граємо, як команда, особливо у захисті.

- Що ще слід покращити?

- Гра стає щораз кращою, проте нам слід навчитися не розслаблятися у жодному з моментів матчу. Настрій у команді хороший і від цього слід отримувати насолоду. Нам слід і надалі збільшувати оберти, адже попереду важливі місяці.

- Чи не відкидаєте ви спад, як минулого сезону?

- У футболі не можна нічого відкидати. Нам необхідно виграти два наступні виїзні матчі, забезпечивши стрімкий старт ("Штутґарт" вже допоміг - Авт).

- Чи можете Ви особисто покращити команду?

- Я переконаний на сто відсотків, що за умови відмінного здоров’я, я здатен покращити гру команди.

- У якому плані?

- Саме своєю грою, причому, без жодних новинок чи особливих навичок. Цього можна досягнути завдяки тому, що я показав упродовж трьох минулих років.

- Ваші козирі: голи, гольові передачі... Ви вважаєте їх відмінними?

- Тепер модно говорити про конкуренцію, проте я думаю по-іншому. Оскільки команда добре провела перше коло, то можна зрозуміти рішення, що у матчі проти "Ґройтера" я не був у стартовому складі. І це не проблема. З іншого боку, колись я отримаю ігрову практику. Отож ,сподіваюсь, що тренер прийматиме правильні рішення.

- Що Ви маєте на увазі під правильними рішення тренера?

- Зрозуміло, що я завжди залежний від тренера. Якби він мене запитав, то я був би готовий вже до матчу проти "Ґройтера". Я сподіваюся, що зовсім скоро гратиму у стартовому складі. Ігрової практики у товариських іграх недостатньо.

- Чи існує дуель між Вами та Томасом Мюллером на правому фланзі?

- Зовсім ні. Я можу навіть разом з ним грати там.

- В останньому матчі збірної Нідерландів Ви грали зліва. Вам там також комфортно?

- Там я також гратиму у майбутньому через планові перестановки.

- Все ж, де краще грати?

- На правому фланзі мені дещо зручніше. У цілому мені потрібна свобода, яку мені дає Юп Хайнкес, а раніше - Луї ван Гаал. Головне, щоб у мене була можливість робити зміщення до центру.

- У матчі Кубка Німеччини з дортмундською "Борусією" Франк Рібері відбуває дискваліфікацію. Тож Ви гратимете зліва?

- Можливо. Але це аж наприкінці лютого. Я вважаю, що до того моменту проведу декілька ігор.

- Чи є це суперпротистояння з "Борусією" головною ціллю, над якою Ви працюєте?

- Ні, ні. У матчі проти "Ґройтера" я сидів на "банці", проте сподіваюся, що все скоро зміниться.

- Скільки часу ви ще витримаєте на лаві запасних?

- Я не хочу про це багато говорити і створювати тему для дискусії, щоб не з’являвся певний неспокій. Я хочу стати потрібним команді.

- Чи змінилися Ви, стали більш товариським?

- Я не вважаю так. Мені створили імідж, який не відповідає дійсності. Я завжди прагну позитивно впливати на команду. У цьому сезоні я був декілька разів капітаном. Звісно, що цього не було б, якби я не був відкритим. Я почуваюся класно, коли у такому великому клубі мені довіряють капітанську пов’язку, з якою я залишаюся однаковим.

- Чи заздрите Ви своєму землякові Марку ван Боммелю, який був капітаном "Баварії"?

- У мене нема шансів...У "Баварії" тепер два хороших капітани Філіп Лам та Бастіан Швайнштайґер, які завершать свою кар'єру тут...

- Перед початком сезону Ви заявили про те, що "Борусію" слід скинути з першого місця. Це завдання вже виконали?

- При такій перевазі можна сказати лише одне: якщо ми продовжуватимемо у тому ж дусі, то станемо чемпіонами.

- Значення для Вас має лише звання чемпіона країни?

- Часто чую, навіть у команді, що чемпіонський титул найважливіший. Я вважаю інакше. Ціллю мають бути три титули, серед яких Ліга чемпіонів та чемпіонат Німеччини - найважливіші.

- Невже "Барселона" - єдина команда, яка тепер переважає "Баварію"?

- Ми на дуже хорошому шляху і мусимо усвідомити, що здатні триматися на високому рівні. Навіть тоді, коли все йде добре, ми не повинні хал турити, найперше у захисті, навіть у найдрібнішому.

- Чи привезе "Баварія" кубок Ліги чемпіонів з Лондона?

- Від "Уемблі" у мене хороші враження. Тож я із задоволенням зіграв би там ще раз.

- Що ви подумали, коли дізнались про укладення угоди з Хосепом Ґвардіолою?
- Сподівання, звісно, мене переповнюють і я тішуся майбутньою співпрацею. Однак у нас попереду ще половина дуже важливого сезону і ми зобов’язані здобути принаймні один титул.

- Що Ви очікуєте від нового тренера Ґвардіоли?

- Стривайте. Я знаю про нього лише з чуток. У складі "Реала" я одного разу грав проти нього. Ім’я у нього вже є. Я очікую від нього багато. Проте вважаю, що це неправильно - стільки вести розмов про нового тренера. У нас ще чотири виснажливі місяці з теперішнім наставником і ми прагнемо підготувати Юпу Хайнкесу прекрасний відхід.

Категорія: Спорт | Переглядів: 744 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: